Šahovski klub “Čelik” Zenica održao pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Hasan Kjafija Pruščak” za školsku 2023/24 godinu

26.10.2023. godine Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa projektom „Škola šaha – šah u škole“. Šahovski klub „Čelik“ Zenica organizovao je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Hasan Kjafija Pruščak“ za školsku 2023/24 godinu.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od 5 kola, a najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u decembru mjesecu 2023. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ učestvovalo je 29 igrača. Nakon 5 odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Davud Skomorac sa svih 5 poena. Drugo mjesto pripalo je Ahmedu Kaknjo sa 4 poena, a treće mjesto pripalo je Omaru Suljiću sa također 4 poena, ali lošijim dodatnim kriterijem. Četvrto mjesto sa također 4 poena i lošijim dodatnim kriterijem pripalo je Davudu Topalović. Najbolje plasirana ženska igračica na turniru bila je Fatima Bektaš. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr839086.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktorica prvenstva bila je gđa. Elvedina Isaković-Smajić.

ŠK „Čelik“ Zenica nagradit će najbolje plasirane igrače sa diplomom.

Turnir su uspješno sudili: IM Goran Trkulja i Elma Kos.

Nakon 8 pojedinačnih školskih prvenstava, ukupno je učestvovalo 151 igrač.

27.10.2023. godine u planu je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ da se održi.

Galeriju slika možete pogledati klikom na sljedeći link:

POJEDINAČNO PRVENSTVO OSNOVNE ŠKOLE “HASAN KJAFIJA PRUŠČAK” za 2023. godinu

Povezane vijesti